SEO en bladerfunctie

Er komt een hoop bij kijken om een vergelijkingssite goed te laten scoren in zoekmachines. Problemen als 'duplicatie content' (content die meerdere keren voorkomt), 'crawl hog' (een veel te groot aantal te crawlen pagina's), 'thin content' (pagina's met erg weinig zinvolle content) liggen op de loer. Vanaf nu is de zoekfunctie van CompareWare standaard geïmplementeerd volgens de best practices van onze SEO guru's van MOZ.com. Zie ook het duidelijke artikel over deze problematiek: https://moz.com/blog/seo-guide-to-google-webmaster-recommendations-for-pagination

SSL

Het is vanaf februari 2017 niet meer mogelijk om onze software af te nemen zonder bijbehorend SSL certificaat. Naast de mogelijke beveiligingsrisico's van het inloggen zonder https te gebruiken worden er in steeds meer browsers (terecht) beveiligingswaarschuwingen gegeven. Een bijkomend voordeel van een SSL certificaat is dat we gebruik kunnen maken van het http/2 protocol, hier wordt uw website een stuk sneller van.

Gedetailleerder rapport datafeeds

Het verslag van de nachtelijke importeerslag van datafeeds is een stuk overzichtelijker geworden. Het gedetailleerde rapport is uitgebreid met een samenvatting die bovenaan de pagina staat. Zo kunt u in één oogopslag zien

 • Hoeveel producten er in de feed aanwezig zijn
 • Hoeveel producten er niet zijn geïmporteerd en waarom
 • Hoeveel producten er wel zijn geïmporteerd en of deze nieuw, gewijzigd of ongewijzigd waren
 • Hoeveel producten er zijn verwijderd en waarom

Uitzonderingen op importfilters

Om slechts een gedeelte van een datafeed te importeren kunt u import filters toevoegen in CompareWare. U kunt hierbij kiezen uit inclusiefilter of exclusiefilters. Met een inclusiefilter bepaalt u welke producten wél geïmporteerd moeten worden, met een exclusiefilter welke juist niet. Met de komende release kunt u aan deze regels ook weer uitzonderingen toevoegen. Zo kunt u dus alle producten uit de categorie 'dier' importeren tenzij de productnaam 'paard' of 'zweetdeken' bevat.

Tinki.nl

Op wereld dierendag lanceerden wij onze grootste en mooiste vergelijkingssite tot nu toe: https://tinki.nl. Tinki.nl is een themasite over honden waarbij de verzekeringsvergelijker, productvergelijker en hondennamengenerator door CompareWare zijn gerealiseerd. In totaal zijn er meer dan 100.000 producten, verzekeringen, namen, merken en webshops die worden vergeleken. De website is een sterk geïntegreerde combinatie van CompareWare en WordPress. Wij wensen onze opdrachtgever Elevar veel succes met het in de markt zetten!

Media manager

Vroeger was het nog wat omslachtig was om afbeeldingen toe te voegen aan teksten. De nieuwe media manager maakt hier een einde aan. Met de media manager kunt u al uw eigen afbeeldingen en andere uploads beheren. Het is mogelijk om met de upload tool (waarvoor geen plugin geïnstalleerd hoeft te worden) meerdere bestanden tegelijkertijd op de server te zetten. Tijdens het uploaden kunt u ook afbeeldingen schalen, bijsnijden of draaien. Alle op de server geplaatste afbeeldingen zijn in de tekst editor beschikbaar.

  

Links en afbeeldingen beschikbaar in editor

Vanaf  nu kunt u bij het invoegen van een afbeelding in een stuk tekst in de TinyMCE editor direct kiezen uit de afbeeldingen die u eerder heeft geupload. Ook kunt u bij het invoegen van een link selecteren uit een lijst met alle pagina's uit uw website.

Nieuw distributiemodel voor offertewebsites

Bij het inrichten van een offerteformulier van een offertewebsite moet een keuze gemaakt worden voor het distributiemodel. Het distributiemodel bepaalt naar welke aanbieders de offerte-aanvraag wordt doorgestuurd. In de nieuwe release is een nieuw distributiemodel beschikbaar: geografische dekking. Hierbij kunnen de aanbieders aangeven uit welke geografische regio's zij offerte-aanvragen willen hebben. Een aanbieder kan hierbij één of meerdere landen, provincies, steden of stadsdelen kiezen.

Periodemaximum

In de vergelijkingssites met het businessmodel bid-per-click was het mogelijk om een dagmaximum in te stellen. Indien het dagmaximum werd overschreden werden de vermeldingen (of alleen de biedingen) van de aanbieder gepauzeerd. Zo kan de aanbieder zich tegen onverwacht hoge kosten beschermen. We hebben aan dit principe de volgende verbeteringen doorgevoerd:

 1. Het periodemaximum is nu beschikbaar voor alle pay-per-use business modellen;
 2. De periode van het periodemaximum is in te stellen (dag/week/maand/kwartaal/jaar);
 3. Per website is instelbaar of het periodemaximum gebruikt kan worden;
 4. De aanbieder kan het periodemaximum in een apart scherm instellen met meer uitleg over het principe;
 5. Er is een minimum periodemaximum instelbaar. Soms komt het voor dat er een contractuele afnameverplichting met de aanbieder is vastgelegd. De aanbieder kan dan wel meer leads afnemen maar niet minder.

Niet bezorgde emails

Het is van groot belang dat transactionele emails bezorgd worden. Wat nog erger is is als je niet weet dat de emails niet bezorgd worden. Het kan zijn dat de klant van email-adres gewijzigd is, dat de mail als SPAM gemarkeerd wordt of tientallen andere redenen.

Daarom hebben we nu bounce-tracking geïmplementeerd. Per (door het platform verzonden) email kunt u nu zien wat de status is. Bounces (geretourneerde berichten) zijn hierbij gemarkeerd. Maarliefst 21 verschillende statussen vertellen u precies wat het probleem is. Tevens is in de update aan de moderators het aantal bounces opgenomen. Hierdoor wordt u pro-actief gewaarschuwt dat u actie kunt ondernemen.

 

Meer opties voor offertewebsites

De opties voor webformulieren voor de vergelijkingssites zijn enorm uitgebreid. De opties zijn nu per formulier instelbaar in plaats van per website. Dit zijn de nieuwe opties:

 • Business rule om de conversieprijs te bepalen
 • Of het emailadres van de verzender gevalideerd moet worden
 • Of een captcha in het formulier moet worden gebruikt
 • Het begrip distributiemodel is geïntroduceerd. De volgende modellen zijn begschikbaar:
  • Child of parent - Hierbij wordt een formulier gestuurd over een specifiek product/dienst
  • Georgraphical nearest - Hierbij wordt het fomulier gestuurd naar een instelbaar aantal aanbieders die het dichtbijzijnd zijn ten opzichte van een in het formulier vermeld adres
  • Geographical radius - Hierbij wordt het fomulier gestuurd naar alle aanbieders die binnen een straal vallen ten opzichte van een in het formulier vermeld adres
  • Random - Hierbij wordt het formulier willerkeurig gestuurd naar een instelbaar aantal aanbieders
 • Het aantal reminders aan de ontvanger en de reminderperiode kan worden ingesteld
 • Er kan worden ingesteld of zaterdagen en zondagen meetellen in de reminderperiode
 • Er kan worden ingesteld dat een formulier wordt geherdistribueerd indien de aanbieder niet op herinneringen reageert

Daarnaast is het nu mogelijk om attachments bij een formulier up te loaden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een functioneel rijke uploader op basis van HTML5. Tevens is een overzichtsscherm voor formulieren toegevoegd. Hier kunt u de status zijn van alle formulieren, de details van de distributie en herinneringen opvragen.

De functionaliteit is met name nuttig voor offertewebsites.

Pagina 1 van 3