Affiliate links aangepast

In verband met de aangepaste alogeritmes van Google is het nu mogelijk om een rel='sponsored' automatisch te laten toevoegen aan affiliate links. Dit om een penalty van Google te voorkomen. Voor meer achtergrond verwijzen we naar een artikel van searchengingejournal.

Widgetstudio

CompareWare is nu voorzien van een widgetstudio. Vroeger maakten we deze specifiek per klant, nu zijn er een aantal standaard widgets die u geheel zelf kunt implementeren in uw CMS of op een andere website. De volgende widgets zijn beschikbaar:

  • Zoekbox - Deze zoekfunctie met automatisch aanvullen kunt u bijvoorbeeld gebruiken in de header van uw website. De content van het automatisch aanvullen zijn de categorieën, landingspagina's en alle detailpagina's. Mocht er geen match zijn, dan wordt er op fulltext gezocht.
  • Zoekfilters - Dit is een verkorte versie van de filters die in een categorie aan de linker kant staan. U kunt zelf definiëren welke filters er in de widget verschijnen en eventueel een afwijkende verschijningsvorm kiezen.
  • Resultaten - Met deze widget kunt u de resultaten van een zoekpagina elders tonen. U kunt kiezen hoeveel resultaten er getoond worden, welke sortering deze kennen en welke filtering er op moet worden toegepast.
  • iFrame - Met deze widget kunt u de gehele website in een iFrame op een andere site plaatsen. Het iFrame wordt automatisch geresized en gekke zaken op IOS worden omzeild.

Voor elke widget die u op een andere website plaatst is het mogelijk om een referral ID mee te geven zodat conversies aan een specifieke affiliate kunnen worden toegekend. Tevens is met mogelijk de site te laten met een specifiek CSS template om white labeling mogelijk te maken.

Bootstrap4

Met de laatste release is er standaard ondersteuning voor het front end framework Bootstrap4 en de handigheden die hier standaard inzitten. Daarmee wordt het voor u makkelijker om de front end development uit te besteden aan een andere partij.

SEO en bladerfunctie

Er komt een hoop bij kijken om een vergelijkingssite goed te laten scoren in zoekmachines. Problemen als 'duplicatie content' (content die meerdere keren voorkomt), 'crawl hog' (een veel te groot aantal te crawlen pagina's), 'thin content' (pagina's met erg weinig zinvolle content) liggen op de loer. Vanaf nu is de zoekfunctie van CompareWare standaard geïmplementeerd volgens de best practices van onze SEO guru's van MOZ.com. Zie ook het duidelijke artikel over deze problematiek: https://moz.com/blog/seo-guide-to-google-webmaster-recommendations-for-pagination

SSL

Het is vanaf februari 2017 niet meer mogelijk om onze software af te nemen zonder bijbehorend SSL certificaat. Naast de mogelijke beveiligingsrisico's van het inloggen zonder https te gebruiken worden er in steeds meer browsers (terecht) beveiligingswaarschuwingen gegeven. Een bijkomend voordeel van een SSL certificaat is dat we gebruik kunnen maken van het http/2 protocol, hier wordt uw website een stuk sneller van.

Gedetailleerder rapport datafeeds

Het verslag van de nachtelijke importeerslag van datafeeds is een stuk overzichtelijker geworden. Het gedetailleerde rapport is uitgebreid met een samenvatting die bovenaan de pagina staat. Zo kunt u in één oogopslag zien

  • Hoeveel producten er in de feed aanwezig zijn
  • Hoeveel producten er niet zijn geïmporteerd en waarom
  • Hoeveel producten er wel zijn geïmporteerd en of deze nieuw, gewijzigd of ongewijzigd waren
  • Hoeveel producten er zijn verwijderd en waarom

Uitzonderingen op importfilters

Om slechts een gedeelte van een datafeed te importeren kunt u import filters toevoegen in CompareWare. U kunt hierbij kiezen uit inclusiefilter of exclusiefilters. Met een inclusiefilter bepaalt u welke producten wél geïmporteerd moeten worden, met een exclusiefilter welke juist niet. Met de komende release kunt u aan deze regels ook weer uitzonderingen toevoegen. Zo kunt u dus alle producten uit de categorie 'dier' importeren tenzij de productnaam 'paard' of 'zweetdeken' bevat.

123tinki.com

Op wereld dierendag lanceerden wij onze grootste en mooiste vergelijkingssite tot nu toe: https://123tinki.com. 123tinki.com is een internationale themasite over honden waarbij de verzekeringsvergelijker, productvergelijker en hondennamengenerator door CompareWare zijn gerealiseerd. In totaal zijn er meer dan 100.000 producten, verzekeringen, namen, merken en webshops die worden vergeleken. De website is een sterk geïntegreerde combinatie van CompareWare en WordPress. Wij wensen onze opdrachtgever Elevar veel succes met het in de markt zetten!

Media manager

Vroeger was het nog wat omslachtig was om afbeeldingen toe te voegen aan teksten. De nieuwe media manager maakt hier een einde aan. Met de media manager kunt u al uw eigen afbeeldingen en andere uploads beheren. Het is mogelijk om met de upload tool (waarvoor geen plugin geïnstalleerd hoeft te worden) meerdere bestanden tegelijkertijd op de server te zetten. Tijdens het uploaden kunt u ook afbeeldingen schalen, bijsnijden of draaien. Alle op de server geplaatste afbeeldingen zijn in de tekst editor beschikbaar.

  

Links en afbeeldingen beschikbaar in editor

Vanaf  nu kunt u bij het invoegen van een afbeelding in een stuk tekst in de TinyMCE editor direct kiezen uit de afbeeldingen die u eerder heeft geupload. Ook kunt u bij het invoegen van een link selecteren uit een lijst met alle pagina's uit uw website.

Nieuw distributiemodel voor offertewebsites

Bij het inrichten van een offerteformulier van een offertewebsite moet een keuze gemaakt worden voor het distributiemodel. Het distributiemodel bepaalt naar welke aanbieders de offerte-aanvraag wordt doorgestuurd. In de nieuwe release is een nieuw distributiemodel beschikbaar: geografische dekking. Hierbij kunnen de aanbieders aangeven uit welke geografische regio's zij offerte-aanvragen willen hebben. Een aanbieder kan hierbij één of meerdere landen, provincies, steden of stadsdelen kiezen.

Pagina 1 van 3